André Vos

Hallo, ik ben Andre Vos, ik ben 55 jaar jong en werkzaam als Automation Engineer bij Vernay Europa in Oldenzaal. Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn heel erg divers. Dit gaat van het bedenken van creatieve oplossingen voor nieuwe productieprocessen, naar het optimaliseren of automatiseren daarvan maar ook het ondersteunen van collega’s bij trouble-shooting. Daarbij werk ik nauw samen met mijn collega’s van Verkoop, NPD , Tool Engineer en Technische Dienst.

 

Ik heb 30 jaar geleden gekozen voor Vernay, als producent van rubber precisie artikelen. Vernay was op dat moment een Engineering afdeling aan het opzetten, omdat ze zich realiseerden dat mechanisatie en automatisering voor de deur stonden. Je kunt wel zeggen dat mijn ontwikkeling parallel loopt met de ontwikkeling die Vernay in de jaren heeft doorgemaakt. Waarbij altijd een soort van spanningsveld is tussen klant- en marktbehoefte en de technische mogelijkheden. Die ervaring mag ik delen met het team, primair als collega en dus niet enkel als de wandelende encyclopedie van Vernay met 30 dienstjaren.

 

De diversiteit aan activiteiten, vanaf het begin dat ik bij Vernay ben komen werken, spreken mij zeer aan. Je zit zo dicht op de productie in Oldenzaal, dat je de acties die je voorbereidt en doorvoert, ook direct kunt volgen. Creatief, analyserend, oplossingsgericht, realisatie en nazorg, en dit alles op een steeds hoger technisch niveau. De inzet van Robotica en Vision techniek heeft de laatste jaren een vlucht genomen. Daarnaast proberen we met technische presentaties en ondersteuning de kennis met de overige Vernay vestigingen en collega’s te delen.

 

Het aantal assemblagemachines en geautomatiseerde pers-systemen die we de afgelopen decennia hebben mogen implementeren zijn zaken waarop je trots mag zijn. En dat ben ik dan ook! Dit is mede de reden waarover ik blij kan worden als ik door onze productie in Oldenzaal loop. Ik  kijk nieuwsgierig uit naar de toekomst waarin ik samen met een nieuwe collega kan gaan sparren over ontwikkelingen, bijvoorbeeld op Visiongebied.