Job description

Ga jij als Project Manager Automotiv graag uitdagingen aan, waarin veel ruimte is voor eigen inbreng? Als Project Manager Automotiv leidt jij het project en werk je met je collega’s, als team samen, aan technische ontwikkelingsprojecten voor de Automotiv en Medische sector. Als Project Manager Automotiv sta je aan de basis van ons productieproces en word je vanaf dag 1 betrokken bij nieuwe projecten, vanaf verkoopcontract tot en met de implementatie in het productie proces. Dankzij jouw expertise, productiekennis en management kwaliteiten weet je de projecten op een hoger plan te krijgen en te behouden voor onze productielocatie in Oldenzaal


Wij produceren als TIER 2 partner voor wereldspelers in de automobiel- en medische industrie en de huishoudelijke apparatenindustrie. Nieuwe producten worden in nauwe samenwerking met onze internationaal opererende klanten ontwikkeld, waarna jarenlange serieproductie volgt. Met exclusieve precisie rubber componenten en samengestelde producten voor de automobielindustrie en andere industriële markten heeft Vernay een leidende marktpositie. Wij brengen innovatie, expertise en kwaliteit samen om tot de allerbeste oplossingen voor auto’s en medische apparatuur van morgen te komen.


Wat ga je doen als Project Manager? 

In de rol van Project Manager ben je verantwoordelijk voor het leiden van (veelal lange termijn) technische ontwikkelingsprojecten vanaf verkoopcontract t/m de implementatie in de productie. Jij vertaalt de klantwensen naar een gedegen projectplan, leidt de projecten tijdens de uitgebreide ontwikkelfase en stuurt het multidisciplinaire team aan.


Met jouw team vertaal je de functionele klantbehoefte in concrete productoplossingen, worden product- en machine specificaties opgesteld en het kostprijsniveau berekend. Parallel aan de ontwikkelfase ontwikkelt het projectteam het productie proces. De impact/omvang van benodigde investeringen in productiemethoden & -technieken worden onderzocht en uiteindelijk zorgt het team voor een juiste en tijdige overdracht richting Operations.


Tijdens alle projectfases volg jij nauwgezet de planning en doelstellingen van de verschillende projecten op, je bewaakt de kosten en rapporteert op een strakke en professionele wijze aan het management. Het spreekt voor zich dat je afstemming hebt met de opdrachtgever en alle stakeholders en hen informeert over de projectvorderingen.


Wat breng je mee?

  • Een afgeronde technische opleiding op HBO/WO niveau;
  • Minimaal vijf jaar projectmanagement ervaring binnen een internationale industriële omgeving, bij voorkeur in de automotive-industrie;
  • Je hebt kennis van verschillende projectmanagement methoden zoals Prince 2 & Agile;
  • Je hebt kennis van de automotive core tools (APQP, PPAP, FMEA, SPC & MSA); 
  • Je spreekt vloeiend Engels, Duitse of Franse taalbeheersing is een pré.

Wie ben je? 

De functie, de markt en de werkomgeving zijn zeer dynamisch. Je werkt aan diverse sterk variërende projecten in verschillende fases van ontwikkeling. Succes vereist een vasthoudende en sterke persoonlijkheid van je, opdat je in staat bent projecten gestructureerd te realiseren en gefocust bent op het eindresultaat. Een hoge mate van klant- en doelgerichtheid gaan hiermee gepaard, waarbij je een stevige gesprekspartner bent en snel schakelt. Je bent van nature sociaal en motiveert jouw team.


Wat krijg je?

Een carrière bij Vernay betekent werken voor een internationaal georiënteerde en toonaangevende toeleverancier aan de automotive-industrie. Bij Vernay krijg je veel ruimte en vrijheid voor eigen initiatieven en verbeteringen en daarmee kan je jouw eigen rol voor een groot deel vormgeven. Je hebt veel te zeggen over je eigen verantwoordelijkheidsgebied die je vervolgens vanuit je eigen inzichten en creativiteit kan bestieren. De bedrijfscultuur van Vernay kenmerkt zich als open, flexibel, met korte communicatielijnen en goede groei- & ontwikkelingsmogelijkheden. 


Ze bieden voor deze rol een goed basissalaris, een persoonlijke bonusregeling en een additionele eindejaarsuitkering. Daarnaast zijn een laptop en mobiele telefoon ook onderdeel van de arbeidsvoorwaarden.


Wat bieden wij jou?

Wij bieden een veelzijdige fulltimebaan binnen een internationaal bedrijf met een gezonde marktpositie. Je mag rekenen op een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Waaronder:

  • 24 vakantiedagen per jaar;
  • 11,5 ADV dagen per jaar;
  • Vanaf 45 jaar bouw je elke 5 jaar een extra vakantiedag per jaar op;
  • Deelname aan winstverdeling tussen de 1 en 3% bij gemaakte winst;
  • Bonusregeling op basis van persoonlijke doelstellingen die kan oplopen tot 10% van het bruto jaarsalaris inclusief vakantiegeld.

Wij is Vernay?

Internationale reputatie, Twentse nuchterheid! Dat is Vernay in Oldenzaal. Vernay Europa B.V. in Oldenzaal is als Nederlandse vestiging de dochter van Vernay Laboratories, Inc. USA. Vernay is een wereldwijd opererende, groeiende, innovatieve organisatie met meer dan 65 jaar specialistische ervaring in kritische fluid control oplossingen. De ongeveer 200 medewerkers in Nederland en de 60 medewerkers van de Italiaanse zusterorganisatie leveren kennis, kwaliteit en oplossingen voor wereldspelers in de automobiel- en medische industrie en de huishoudelijke apparaten industrie. Nieuwe producten worden in nauwe samenwerking met internationaal opererende klanten ontwikkeld, waarna jarenlange serieproductie volgt. Met exclusieve precisie rubber componenten en assemblies voor de automobielindustrie en andere industriële markten heeft Vernay Europa B.V. een leidende marktpositie. Vernay brengt innovatie, expertise en kwaliteit samen om tot de allerbeste oplossingen voor auto’s en apparatuur van morgen te komen.

Het succes van de organisatie is gebaseerd op specialisatie, toepassingservaring en technische ontwikkel mogelijkheden, maar vooral op de kracht van onze mensen. 


Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten?

Vernay heeft Tjellens Loopbaanprofessionals ingeschakeld om de juiste kandidaat te vinden. Tjellens verzorgt hiervoor de voorselectie en de eerste kennismakingsgesprekken. Bij gebleken geschiktheid treed je rechtstreeks in dienst bij onze opdrachtgever.


Een assessment of testcase kan onderdeel uitmaken van deze selectieprocedure.


Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust vrijblijvend contact op met Bob van den Berg (Senior Recruiter) via 06-4210 7944 of [email protected]

Apply now
Back to vacancy

Project Manager Automotiv

Vul het formulier in en neem deel aan deze vacature, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.