Job description

Sales Manager Automotive

Kantoor: Oldenzaal | Home-Office | Woongebied: Zwolle / Apeldoorn / Arnhem / Enschede

Jij staat aan de basis van nieuwe ontwikkelingen die je naar aanleiding van klantwensen samen met de engineers vertaalt naar een daadwerkelijk product!


Wat is jouw opdracht?

Met meer dan 85 jaar ervaring is Vernay vertrouwd leverancier van "flow control solutions" voor toonaangevende OEM's en opkomende bedrijven in o.a. de automotive-industrie. Vernay heeft de ambitie om met haar vasthoudendheid en innovatiekracht de knowhow van flow control nóg verder te ontwikkelen. De afname in het gebruik van de normale verbrandingsmotoren betekent voor Vernay een bredere focus op o.a. het ontwikkelen van nieuwe oplossingen in de toepassing van elektrische- en waterstofmotoren.


Als Sales Manager Automotive is jouw opdracht nauw gerelateerd aan de bedrijfsambitie. Jij kijkt naar mogelijkheden om de afzet verder te vergroten bij zowel bestaande als nieuwe klanten. Het directe contact met klanten zet jou aan de basis van nieuwe ontwikkelingen die je naar aanleiding van klantwensen samen met de engineers vertaalt naar een daadwerkelijk product!

 

Het eerste jaar staat vooral in het teken van kennismaking. Vernay heeft een grote diversiteit aan technische oplossingen die jij jezelf eigen gaat maken. Aan het eind van het eerste jaar heb je de kennis en ervaring om in gesprekken met DMU's, de meest optimale oplossing te presenteren en om te zetten in een opdracht.


Wat krijg je er voor terug?

 • Werken bij een toonaangevende en innovatieve organisatie in de automotive industrie.
 • Binnen Vernay krijg je de ruimte om jouw ambitie waar te maken en de komende jaren door te groeien!
 • Internationaal werkveld met grote diversiteit aan klanten en een internationaal team met contacten binnen Europa, Azië en de Verenigde Staten.
 • Als Sales Manager Automotive krijg je veel ruimte om zelf te ondernemen.
 • Kwaliteitsproducten: Vernay gaat met haar producten voor de grootst haalbare toegevoegde waarde, niet voor de laagste productieprijs.
 • Uitgebreid inwerktraject zodat jij uiteindelijk met een goede basis van start kan gaan.


Hoe ga je het aanpakken?

 

Relatiebeheer en new business

Zodra je van start gaat bij Vernay ligt de focus in het begin op het bekend raken met de organisatie. Je maakt kennis met je nieuwe collega's, in het bijzonder het Automotive sales team (8 FTE), en uiteraard raak je bekend met alle producten en oplossingen die Vernay produceert. Minstens zo belangrijk is de kennismaking met jouw klanten, die je vanuit een bestaand klantenbestand overneemt. Naast het beheer van het bestaande klantenbestand zorg je voor uitbreiding door prospects te overtuigen van de producten en oplossingen die Vernay hen kan bieden.

 

Creatief codesign

Als direct contactpersoon van klanten ben je voor Vernay de oren en ogen in de markt. Je herkent nieuwe productontwikkelingen, ziet kansen en bespreekt deze met de engineers. Samen gaan jullie de creatieve uitdaging aan om tot nieuwe eindproducten te komen en bij te dragen aan de toegevoegde waarde van het bedrijf.

 

Interne en externe communicatie

Bij het verkopen van nieuwe producten en oplossingen is interne en externe communicatie extreem belangrijk. Extern kom je in gesprek met diverse DMU's van afdelingen als inkoop, ontwikkeling, kwaliteit en productie. Met jouw inhoudelijke kennis ben je in staat om kansen, gewenste oplossingen, te identificeren en om te zetten in opdrachten. Intern ontwikkel je met de hulp van het engineering team en je sales collega's de uiteindelijke technische oplossing voor de klant.


Waar ga je dit doen?


De geschiedenis van Vernay

Met een opgebouwde kennis van meer dan 85 jaar is Vernay een belangrijke speler op het gebied van fluid control oplossingen voor OEM bedrijven in diverse branches. Na de oprichting in 1935 werd Vernay groot met de uitvinding van het "wax thermostatic element". Een onderdeel dat tot op de dag van vandaag in iedere auto wordt geïnstalleerd.

 

R&D

De innovatiegeest waarmee Vernay groot is geworden is nog altijd sterk aanwezig. De innovatieve producten komen in eerste instantie binnen als idee en worden vervolgens omgezet tot een daadwerkelijk product. De verschillende R&D laboratoria in de Verenigde Staten, Europa en Azië maken het mogelijk om dit gehele proces van A tot Z in-house te realiseren.

 

Ecologische footprint

Bij de ontwikkeling en productie van producten doet Vernay er alles aan om de impact op het milieu tot een minimum te beperken. Het bedrijf ontwikkelt productieprocessen waar uitstoot wordt voorkomen en de impact op het milieu tot een minimum wordt beperkt. Deze processen worden continue gemonitord en steeds verder geoptimaliseerd.


Wat breng je daarvoor mee?

Heb jij een passie voor automotive, flow control en wil jij je creatieve waarde toevoegen aan Vernay? Dan is deze rol wat je zoekt!

 • Jij hebt een enorme passie voor de automotivesector én sales en brengt dit met enthousiasme over op jouw klanten.
 • Beheersing van de Engelse taal is een must, Duits een pré.
 • Ervaring in een internationale B2B werkomgeving.
 • Jouw drive, vastberadenheid en klantgerichtheid maken jou de partner die klanten zoeken!
 • Afgeronde opleiding en/of werkervaring bij voorkeur in de richting van Industrial Engineering of Mechanical Engineering.

Heb je interesse?

Reageer dan snel! Bij vragen kun je altijd contact opnemen met Mark Schuiveling of Xavier Marseille door een bericht te sturen via de website of door te bellen naar 088 60 70 100.

Apply now
Back to vacancy

Sales Manager Automotive

Vul het formulier in en neem deel aan deze vacature, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.