Job description

Ga jij als Tool & Design Engineer graag uitdagingen aan, waarin veel ruimte is voor eigen inbreng? Als Tool & Design Engineer ben je als onderdeel van een multidisciplinair projectteam verantwoordelijk voor het ontwerpen en modelleren van kritische fluid control producten (rubber, assemblies, kunststof en metaal) en de bijbehorende matrijzen. Echt een unieke job dus met vele aspecten in een internationaal speelveld.

Wat ga je doen als Tool & Design Engineer?
Als een echte “Willy Wortel” houd jij je bezig met het ontwerpen van alle hulpmiddelen, bijv. geautomatiseerde laad-robotisering. Je krijgt hierbij veel vrijheid in je aanpak en werkwijze. Je construeert de benodigde matrijzen zelf, waarbij je rekening houdt met moderne principes rondom maakbaarheid en je houdt rekening met hoge kwaliteitseisen vanuit de klantomgeving. Samen met je collega’s in het projectteam werk je aan innovatieve en kwalitatief zeer hoogwaardige producten en productiemethodes voor een internationale klantenkring. Je bent (of wordt) zeer vaardig in het construeren en modelleren en voelt je in een fijnmechanische omgeving als een vis in het water. Ervaring met onze werkwijze, aanpak en producten is namelijk niet iets dat je al in de schoolbanken kunt leren, die kennis bouw je op en deel je, samen met je teamleden en onze toeleveranciers. 

Wat zijn je verantwoordelijkheden?

 • Ontwerpen, construeren en modelleren van product- en matrijstekeningen, inclusief calculaties;
 • Construeren van bijbehorende hulpmiddelen (tools) zoals geautomatiseerde laadsystemen;
 • Laten maken van prototype matrijzen en het opzetten van een testomgeving;
 • Technisch aansturen van tooling-leveranciers;
 • Actieve bijdrage leveren aan het verder professionaliseren van de Engineering-afdeling;
 • Uiteindelijk lever je een technisch robuuste oplossing die meestal jaren meegaat.

Wat neem je mee?
Uiteraard is jouw basis de techniek. Daarom vragen wij minimaal de onderstaande achtergrond:

 • Technische Bachelor of Master-graad in Werktuigbouwkunde, Autotechniek of aanverwant;
 • Tenminste 2 jaren ervaring in detail-engineering (Solid Edge of soortgelijk);
 • Affiniteit met fijnmechanische constructies, spuitgiettechnieken en precisie-metaalbewerking; 
 • Een ondernemende, nauwkeurige, gestructureerde en stevige persoonlijkheid;
 • Goede beheersing van de Engelse taal. Kennis van de Duitse taal is een pré.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden een veelzijdige fulltimebaan binnen een internationaal bedrijf met een gezonde marktpositie. Je mag rekenen op een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Waaronder:

 • 24 vakantiedagen per jaar en 11,5 ADV dagen per jaar;
 • Deelname aan winstverdeling tussen de 1 en 3% bij gemaakte winst;
 • Bonusregeling op basis van persoonlijke doelstellingen die kan oplopen tot 10% van het bruto jaarsalaris inclusief vakantiegeld.

Jouw toekomstige collega’s?
De afdeling Engineering bij Vernay Oldenzaal bestaat uit ongeveer 13 personen. Door de goede samenwerking zowel binnen- als buiten de afdeling heb je de mogelijkheid om brede kennis en ervaring op te doen. Door persoonlijke aandacht, een goede werksfeer en veel collegialiteit zorgen wij samen voor de continuïteit in kwaliteit van Vernay.

Wie is Vernay?
Internationale reputatie, Twentse nuchterheid! Dat is Vernay in Oldenzaal. Vernay Europa B.V. in Oldenzaal is als Nederlandse vestiging de dochter van Vernay Laboratories, Inc. USA. Vernay is een wereldwijd opererende, groeiende, innovatieve organisatie met meer dan 65 jaar specialistische ervaring in kritische fluid control oplossingen. De ongeveer 200 medewerkers in Nederland en de 60 medewerkers van de Italiaanse zusterorganisatie leveren kennis, kwaliteit en oplossingen voor wereldspelers in de automobiel- en medische industrie en de huishoudelijke apparaten industrie. Nieuwe producten worden in nauwe samenwerking met internationaal opererende klanten ontwikkeld, waarna jarenlange serieproductie volgt. Met exclusieve precisie rubber componenten en assemblies voor de automobielindustrie en andere industriële markten heeft Vernay Europa B.V. een leidende marktpositie. Vernay brengt innovatie, expertise en kwaliteit samen om tot de allerbeste oplossingen voor auto’s en apparatuur van morgen te komen.

Het succes van de organisatie is gebaseerd op specialisatie, toepassingservaring en technische ontwikkel mogelijkheden, maar vooral op de kracht van onze mensen. 

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten?
Vernay heeft Tjellens Loopbaanprofessionals ingeschakeld om de juiste kandidaat te vinden. Tjellens verzorgt hiervoor de voorselectie en de eerste kennismakingsgesprekken. Bij gebleken geschiktheid treed je rechtstreeks in dienst bij onze opdrachtgever.

Een assessment of testcase kan onderdeel uitmaken van deze selectieprocedure.

Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust vrijblijvend contact op met Bob van den Berg (Senior Recruiter) via 06-4210 7944 of [email protected]

Apply now
Back to vacancy

Tool & Design Engineer

Vul het formulier in en neem deel aan deze vacature, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.